Kenőanyagok

  • Kezdőlap

A vízzel elegyedő hűtő kenőanyagok ellenőrzőlistája

Mit kell figyelembe venni?

Általános követelmények:

A hűtő kenőanyag koncentrátumot és a tartályt, amelyben töltjük, védeni kell a fagytól és a közvetlen napfénytől, és nem szabad a szabadban tárolni, mivel a sugárzás ronthatja a koncentrátum stabilitását.

A keverővízre vonatkozó követelmények:

Különböző típusú vizeket használnak a feldolgozóiparban. Ide tartozik a csapvíz (ivóvíz), az ozmózisvíz (ioncserélt víz), a kútvíz és a technológiai víz. Azonban a vízzel elegyedő hűtő kenőanyag optimális élettartamának elérése érdekében javasoljuk, hogy keverés közben különös figyelmet fordítson erre:

  • A keverővíznek ivóvízminőségűnek kell lennie, és csíratartalma legfeljebb 10² CFU / ml lehet
  • A vízkeménységnek 5 ° dH - 30 ° dH az emulzióknak és 10 ° dH - 30 ° dH az oldatoknak
  • Soha ne használjon fűtött vizet, amelynek hőmérséklete <25 ° C
  • pH-érték: 6–9
  • Nitráttartalom: <50 ppm (cél: <25 ppm)
  • Vezetőképesség: µS / cm: max. 1000 - 1500
  • Klórtartalom: <250 mg / L (cél: <50 mg / L)

 

Az emulzió vagy az oldat összekeverése:

A legjobb, ha a gépen kívül és tiszta edényekben van víz, amelybe a hűtő kenőanyag koncentrátumot adják.

Keverőkészülék használata esetén győződjön meg arról, hogy szerkezetileg nincs megváltoztatva (a tömlő hossza stb.). Mindenesetre fontos, hogy először töltse fel a tartályt vízzel, és csak ezután töltse fel a hűtő kenőanyagot. Ellenkező esetben fordított emulziót kap, és a víz nagyon gyorsan elválik a kenőanyagtól.

A vízzel elegyedő hűtő kenőanyagok vezérlése használat közben a TRGS 611 szerint:

A gép működése közben folyamatosan szagot és szemrevételezést kell végezni. Ha a hűtőfolyadék szagolni kezd, ez gyakran arra utal, hogy baktériumokkal fertőzött. Abban az esetben, ha egyfajta "szőnyeget" lát a felszínen, gombás szennyeződés van.

A koncentráció rendszeres ellenőrzése kézi refraktométerrel (a gyártó utasításainak megfelelően) kötelező a gép, alkatrészek és a gépen dolgozók optimális feldolgozása és védelme érdekében. Ha a koncentráció alacsonyabb a termékinformációban megadottnál, adjon hozzá hűtő kenőanyag-koncentrátumot, a koncentráció túl magas, az emulzió / oldat egy részét el kell távolítani és fel kell tölteni vízzel. A pH-értéket (a gyártó utasításainak megfelelően, lásd a termékismertetőt) és a vízkeménységet is ellenőrizni kell, amelynek az emulziók esetében 5 ° dH - 30 ° dH, az oldatok esetében pedig 10 ° dH - 30 ° dH értékeknek kell lenniük. A TRGS 611 szerint a nitritkoncentrációnak legfeljebb 20 ppm-nek kell lennie. Ha gépének szivárgása van, vagy ha a szerkezeti viszonyok miatt hidraulikaolaj / futóműolaj kerül a hűtő kenőanyagba, eltávolíthatja ezt a csavargóolajat csavargóolaj-elválasztó vagy olajszigetelő segítségével. Általánosságban elmondható, hogy meg kell akadályozni az idegen anyagok (egyéb kenőanyagok, tisztítószerek, ...) bejutását. Szükség esetén küldhet egy mintát laboratóriumunkba, amelyet a legújabb technikai segédanyagok segítségével elemeznek.

Újratöltés előtt:

Ha cserélnie kell a vízzel elegyedő hűtő kenőanyagot, akkor rendszertisztítót kell hozzáadni (a gyártó utasításainak megfelelően). Javasoljuk, hogy folytassa a munkát, kb. 24 óra az emulzióknál és körülbelül 8 óra az oldatoknál, hogy a rendszer tisztítója elérje a gép minden pontját, tömlõit, csõit és szivattyúit, és eltávolítsa a bakteriális és gombás fertõzéseket. Ezután a régi emulziót vagy oldatot kiszivattyúzhatja az Ön területén lévő ártalmatlanító cég. A szükséges hulladékkód a megfelelő biztonsági adatlapon található a 13. pontban. Ha kiszivattyúzta a gépet, javasoljuk, hogy öblítse le tiszta vízzel, akár többször is. Ezután megtisztítja a gépet, majd megtöltheti friss termékekkel, és a szokásos módon folytathatja a munkát.

 

 

 

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

Hívjon Bennünket!

Hírlevelünk

Iratkozzon fel Oelheld Magyarország friss információkért, termék infókért. Adatkezelésünk