Kenőanyagok

Lappoló olaj

A lappolás kenőanyaga finomszemcsés megmunkáláshoz.

A hézagolás finom vagy rendkívül finom megmunkálási folyamat, amelynek során a munkadarab és a szerszám egymásra csúszik laza szemcsék (a hézagoló anyag) segítségével, folyadékban elosztva és folyamatosan irányváltoztatva. Az anyagot a munkadarabról az ütőszer távolítja el az alkatrészek közötti munkahézagban.

A hézagoláshoz a következő anyagok alkalmasak: műanyagok, szén, félvezetők, könnyű és színesfémek, acél, szürkeöntvény, keményfém, üveg, kerámia és drágakövek.

Az átfutó szemcsét a munkadarab anyagának megfelelően kell kiválasztani. Minél nehezebb a munkadarab átfedése, annál keményebbnek kell lennie az átfedő szemcsének. A keményfémből készült munkadarabokat főként bór-karbiddal, üvegből vagy edzett acélból készült szilícium-karbiddal és lágyabb munkadarabokat korundval dolgozzák fel. A szintetikus gyémántcsiszolatot egyre inkább használják durva fóliázáshoz és csiszoláshoz is. A hordozóközeg befolyásolja a legnagyobb mértékben az elérhető felületi érdességet, és a csapolószer szemcse-sűrűségével kapcsolatban az eltávolítási sebességet.

FlexiOil néven olyan lapos hordozóhordozókat kínálunk, amelyeket kifejezetten egylemezes és többtárcsás lapológépekhez fejlesztettek ki, és amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Ezenkívül a speciális adalékok hatékonyan megakadályozzák a csapolószer ülepedését.

Letölthető anyagok:

pdf

pdf

 

Átlátszó olajaink:

 

FlexiOil 0

Alacsony viszkozitású hordozó közeg finom kikészítéshez, kb. 2–9 µm szemcseméretű finom szemcsés szemcsékhez (pl. SiC 1200, SiC 1000 és SiC 800).

FlexiOil 01

Nagynyomású abszorpciós kapacitású hordozóközeg univerzális használatra, kb. 8-18 µm szemcseméretekhez (pl. SiC 600 és 400).

FlexiOil GAL

A csapolószer ülepedését speciális adalékok hatékonyan megakadályozzák.

 

 

Contact us

 

+36 30 310 3354 - Telefon

bővebben

Location

 

6400, Kiskunhalas, Alsószállás 40.

bővebben

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

Hívjon Bennünket!

Hírlevelünk

Iratkozzon fel Oelheld Magyarország friss információkért, termék infókért. Adatkezelésünk